Каспрук хоче видавити Якимчук. Чи зможе?

Потрібно сказати, що для «народофронтовиків» у Чернівцях настали важкі часи. Спочатку свіжотушковану «кролятину» у вигляді Ватаманюка, Козлової, Заячука, Лазарєва, Прозоровського та інших не взяли в списки «Солідарності», а за ними на двері показали й Каспруку, якому здавалося, що про все домовлено і він використає чергову партію у своїх інтересах.



Однак, сталася сенсація чернівецького масштабу. І «Солідарність» висунула кандидатуру Наталі Якимчук на посаду мера Чернівців. Каспрук опинився у важкій ситуації. Адже він є членом партії Яценюка, чий рейтинг мізерний. І це суттєво тягне вниз особистий рейтинг Олексія Павловича. Тим більше, що він і справді зав’язаний на бізнес-групу Яценюка і залежить від неї. У багатьох виборців є антипатія конкретно до мера. На противагу, до Наталі Якимчук у виборців нема суттєвих претензій. Вона хорошо освічена харизматична людина, з міцними звязками у Києві (що немаловажно для лобіювання інтересів міста) і є членом БПП (чий рейтинг достатньо високий). У випадку, якщо вибір стане у другому турі між Якимчук і Каспруком, куди схиляться терези – невідомо нікому. А ставки високі. Минулого разу Якимчук програла Федоруку лише 5 відсотків. Каспрук чудово розуміє, що до хитруна «комуняки» Федорука йому далеко. І прихильники так званих демократичних сил можуть віддати перевагу Якимчук. В куларах відомо, що і БПП і Наталя Якимчук відчувають шалений тиск певних кіл щодо того, щоб вона негайно зняла свою кандидатуру. Настільки серйозний, що можна і піддатися. Піддасться чи не піддасться?

Дуже цікаво, що у разі серйозної кампанії, Якимчук, оскільки вони працюють в одному електоральному полі із Каспруком (і вона забирає голоси саме в нього) у другий тур можуть вийти Наталя Якимчук і Віталій Михайлішин. На таку можливість вказував не так давно експерт Святослав Вишинський. Враховуючи це, може закінчитися тим, що Каспрук не буде тиснути на Михайлішина, щоб вийти з ним у другий тур.  

Але це щодо прогнозів на майбутнє… Сьогодні же ображений та переляканий Каспрук благає прем’єра про одне – зняти з виборів Якимчук. І подейкують, що Арсеній теж зрозумів усі загрози і активно взявся за вирішення цього питання. Про рейтинг і повагу до себе у Чернівцях, Яценюк вже не мріє, але втратити сфери впливу, можливість безпроблемного протягування потрібних бізнесових та земельних питань, йому мабуть теж неприємно.

Тож найближчим часом ми зможемо побачити чи стане Порошенко розмовляти з Яценюком, і накаже зняти Якимчук, за якісь преференції від «фронтовиків», чи  Президент вже поставив хрест на Яценюку і тихо зливає недореформатора із нульовим рейтингом… Далі буде.

Андрій СТРУМ
«Чернівці Таймс»

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте